Najprodavaniji Telefoni u 2021.

Najprodavaniji Telefoni u 2021.

Složićemo se da su mobilni uređaji postali nešto bez čega danas praktično ne može da se živi. Kako se sve odvija putem Interneta i društvene mreže su postale popularne, mnogima je bitno da i njihov mobilni telefon bude dovoljno dobar kako bi mogli da isprate najnovije trendove. Nekome je bitan kvalitet kamere, veličina memorije telefona, dužina trajanja baterije, dok nekima su važne druge performanse telefona. Baš zbog toga, proizvođači istih tih telefona su se potrudili da odgovore na sve zahteve potrošača i tako danas postoji velika ponuda raznih telefonskih uređaja.

Samsung telefoni su i dalje na vrhu

Samsung telefoni su definitivno na vrhu sa najvećim brojem prodatih telefona u toku 2021. godine i izdvajaju se od ostalih proizvođača mobilnih telefona po kvalitetu i performansama koje nude. Proizvođači Samsunga su se postarali da naprave dizajn telefona kojima mnogi ne mogu odoleti. Prema listi najprodavanijih telefona u 2021. godini, na prvom mestu se nalazi upravo Samsung uređaji sa čak prodatih 203 miliona primeraka.

Kao najbolji telefon Samsung marke srednje klase se izdvaja Galaxy S20 FE. On ima 6 GB RAM-a i kada je u pitanju snaga, predstavlja jedan od najboljih telefona te klase. Njega odlikuje 6,5-inčni Super AMOLED ekran. Takav ekran visokog kvaliteta se nalazi na premium Samsung telefonima.

Sa najboljom kamerom i najvećim trajanjem baterije izdvaja se Galaxy S21 Ultra. Njegova baterija je jačine 5000 mAh, pored toga što ima ekran dijagonale 6,8“ i brzinu osvežavanja od 120 Hz, zbog njene jačine, baterija to može fenomenalno da podnese. Izdržljivost baterije nije njegova jedina velika prednost, ovi telefoni poseduju veoma kvalitetne kamere. Glavna kamera ima 108MP, a pored toga, ovaj telefon ima i 12MP širokougaonu, 10MP 3x telefoto, kao i 10MP 1X telefoto kameru.  Bolji kvalitet snimaka na većim udaljenostima je omogućen upravo zbog dve telefoto kamere koje ovaj telefon ima.

Samsung telefoni

Pomoću kamere ovakvih performansi možete da fotografišete pejzaže ili velike grupe i pored toga da imate mogućnost makro zumiranja. Ona ističe sitne detalje i tako nastaju prave umetničke fotografije.

Ekran Samsung uređaja je napravljen od kvalitetnog i čvrstog Gorilla Glass stakla u cilju da štiti telefon sa obe strane.

Apple telefoni na drugom mestu

Mnogo smo slušali o kvalitetu i raznim inovacijama koje Apple uvodi kada su u pitanju njihovi telefoni. Odmah nakon najprodavanijih Samsung telefona, na listi se nalazi se Apple marka sa svega prodatih 158 miliona uređaja.

Rezultat istraživanja koje je sprovedeno od strane Consumer Intelligence Research Partners je pokazalo da je u 2021. godini u SAD-u najprodavanija iPhone 12 serija telefona.  Od ukupne Apple-ove prodaje u drugoj polovini 2021. godine, za 61%  prihoda je zaslužan ovaj model. Drugo i treće mesto najprodavanijih telefona ove serije zauzima iPhone 12 Pro Max i iPhone 12 Pro, a prvo mesto zauzima iPhone 12.

5G konekcija, OLED ekran od 6,7“, A14 čipset i visoko kvalitetna kamera su samo neke stvari što dele ovu seriju telefona od ostalih i jedan od razloga zašto su među najprodavanijima u svetu.

Kao i kod Samsung telefona, ni ovde ne izostaje kvalitet kamere i izdržljivost baterije. Sa iPhone 12 Pro max baterijom je moguće slušati muziku 80 sati bez prestanka ili čak 20 sati, takođe bez prestanka, gledati video sadržaj. On ima 3 kamere od 12MP koje imaju optički zum od 2x, telefoto kameru sa četvorostrukim optičkim zumom i ultra široku kameru sa dvostrukom optičkom stabilizacijom slike. Iako mnogi pametni telefoni imaju problem sa slabim osvetljenjem, ovde to nije slučaj jer ovaj telefon poseduje LIDAR skener zbog čega je moguće praviti portrete u noćnom režimu rada.

Sve Apple telefone možete pronaći u prodavnicama mobilnih telefona, međutim, neretko se dešava da traženog modela u datom trenutku nema na stanju. Da biste te muke izbegli, nekada je online kupovina lakši i brži način da se vaš željeni telefon što pre pronađe u vašim rukama.

Xiaomi telefoni

Xiaomi telefoni ne zaostaju

Na trećem mestu najprodavanijih telefona u 2021. godini se nalazi Xiaomi sa 145 miliona prodatih uređaja. Analitičarska kuća Strategy Analytics je sprovela istraživanja, a rezultat istraživanja ističe da je kompanija Xiaomi preuzela vođstvo nad Samsung uređajima kada je u pitanju tržište Evrope.

Tako se među Xiaomi uređajima posebno izdvojio Xiaomi Mi 11 Ultra zbog njegovog izuzetnog hardvera i kvaliteta kamere. Xiaomi Mi 11 Ultra poseduje tri kamere na zadnjoj strani sa 50MP rezolucije.  Kamerom ovog telefona se stvaraju oštre slike. A pomoću nove tehnologije Dual Pixel Pro, koja je omogućila lasersku oštrinu se mogu snimiti izuzetni 8k video zapisi.

Zbog kamere od 50MP koja je sačinjena od super senzora od 1/1.12” vlasnici telefona mogu da naprave jedinstvene slike i snimke čak i kada osvetljenje nije na zavidnom nivou. 48MP širokougaona kamera sa vidnim poljem od 128˚  je priuštila da se pomoću nje prave makro fotografije i filmski snimci. I ono što je zanimljivo, moguće je da dual snimanje u slučaju kada jedan ugao snimanja nije dovoljan tako što se jedan video može snimiti sa više uređaja.

Što je tiče izgleda, ovaj model je poprilično jednostavan i minimalističkog je izgleda. Dizajniran je tako da kamera zauzima čitavu širinu zadnjeg panela i upravo zbog toga može da leži ravno na površini. DisplayMate labaratorija je dodelila najveću ocenu ekranu ovog uređaja kada su se vršili testovi telefona svih proizvođačkih marki koje danas postoje.

Pored svega navedenog, još jedna nimalo zanemarljiva pogodnost ovog telefona je što ima dva ekrana koji podržavaju Always-On, što znači da ima mogućnost da prikaže bilo koju fotografiju ili unapred podešene slike. Za ovaj uređaj mnogi tvrde da je najbolji Xiaomi telefon do sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *