Koje događaje posetiti do kraja godine?

Polako se bližimo kraju 2022. godine, a pred nama je mnogo zanimljivih događaja koje bi treba posetiti. Bilo da ste zainteresovani za sajmove, izložbe, koncerte ili skupove, za svakoga ima po nešto.

Iako mnogi misle da se najzanimljivije manifestacije dešavaju samo u većim gradovima, to prosto nije tačno. Iznenadili biste se kada biste malo prošetali našom lepom Srbijom i posetili mnogobrojne događaje koje manji gradovi organizuju.

Da vam uštedimo vreme, mi smo vam pripremili listu događaja koje bi trebalo da posetite do kraja godine.

Novosadski Dani Piva

Ako ste zaljubljenik u pivo onda ovaj događaj ne bi trebalo da propustite. Održava se početkom novembra i na njemu se uglavnom može pronaći pivo domaće radinosti. Na Novosadskim Danima Piva izlažu novosadski preduzetnici koji se bave proizvodnjom tradicionalne hrane i zanatskog piva.

Ovaj festival ne samo da promoviše kulturu, nego pomaže i razvoju domaće privrede. Atraktivan je kako za turiste tako i za posetioce is svih delova Srbije. Takođe, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, ukazuju na opasnost vožnje pod dejstvom alkohola.

Ne propustite priliku da probate domaća piva, napravljena po originalnoj recepturi u uživate u vikendu sa vašim prijateljima. Događaji u Novom Sadu su raznovrsni, ali je ovaj zaista vredan pažnje.

Filmski festival „Slobodna Zona“

Ovo je jedan od prvih festivala u Srbiji koji je otvorio prostor za preispitivanje, debate, razumevanje i promociju ljudskih prava i srodnih pitanja, ne samo u regionu, nego i u svetu. Od 2013. godine, festival se organizuje istovremeno u tri grada, Nišu, Novom Sadu i Beogradu, tako da posetioci iz okolnih mesta imaju šansu da se bolje upoznaju sa celokupnom tematikom.

Ulaznice možete kupiti na licu mesta ali i online. Njihova cena je zaista simbolična i iznosi 750 dinara. Na njihovom sajtu možete pogledati kompletan spisak dešavanja i projekcija.

Sremčevi Dani

Kako bi se očuvala uspomena na jednog od najvećih srpskih pisca, Stevana Sremca, grad Senta već godinama unazad organizuje manifestaciju pod nazivom „Sremčevi Dani“.  Održavanjem ove manifestacije ne samo da se unapređuje kulturna srpska lokalna zajednica, nego i neguje uspomena na velikog književnika.

Ukoliko se odlučite da posetite „Sremčeve Dane“ možete takođe da pogledate stalnu izložbu o životu i radu našeg proslavljenog akademika. Postavka predstavlja sve ono što je on za života radio i kuda su ga tadašnje nemirne godine vodile. Iako je Senta tiha i mirna varošica, ovo je idealan način da iskusite vojvođanski duh.

Sajam Zimske Sportske Opreme

Ovo je jedinstvena prilika da svi ljubitelji turizma i zimskih sportova na jednom mestu pronađu svu opremu koja im je neophodna za zimovanje. Ovaj sajam okuplja najveće distributere, uvoznike i proizvođače zimske opreme, kako za rekreativce, tako i za profesionalce.

Posetioci takođe imaju mogućnost da pronađu i povoljne aranžmane za zimovanje, s obzirom da tokom sajamskih dana izlažu vodeće turističke organizacije, odmarališta  i hoteli. Sajam se održava od 1-4 decembra u Beogradu.

U okviru sajma možete posetiti mnogobrojna predavanja, kvizove, izložbe i savetovanja o bezbednosti na ski-stazama. Iskoristite priliku da po povoljnim cenama nabavite sve što vam je potrebno za predstojeće zimovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *