BMS_sajt_Preduzetnici_Biznis mentorstvo

„Mentorstvom sam jako zadovoljan zato što mentori već znaju gde smo tačno, kroz šta prolazimo i koja podrška nam treba.“ Jan, Svet konoplje

 

 

 

 

 

Kada pokreneš sopstveni posao i počneš da radiš, suočiš se sa mnoštvom izazova: nije ti jasno kakvi su tokovi novca, koliki porez možeš da očekuješ, kako da dobro investiraš svoj novac i da li ti je potrebno osiguranje; kako da naplatiš svoju uslugu onoliko koliko vredi (a ne manje), kako da bolje upravljaš svojim vremenom i organizuješ svoj radni dan; kako da – kada je potrebno – kažeš ljudima „ne“; Kako da formulišeš kratkoročne i srednjoročne ciljeve i osmisliš strategiju koja će ti omogućiti da do njih stigneš.Podrška iskusnog menadžera ili uspešnog preduzetnika može da predstavlja ključ uspeha preduzeća. Za BMS korisnike koji pokrenu biznis uz podršku našeg programa, BMS pronalazi odgovarajuće biznis mentore, koji sa njima rade volonterski tokom minimum godinu dana, dva do četiri sata mesečno, pomažući im da prevaziđu prve poslovne izazove.

“Dobili smo mentora koji je neverovatan kao ličnost, uvek tu da nas posavetuje, i koji nas postavljanjem jednostavnih pitanja vodi do odgovora na najkomplikovanije izazove.” Igor i Mihajlo, Ray Tech.

Više od 70% preduzetnika koje smo podržali kroz biznis mentorstva od 2010. godine i danas uspešno posluje. Naši biznis mentori su volonteri sa iskustvom u višim nivoima menadžmenta korporativnog okruženja ili u uspešnom vođenju sopstvenog biznisa.

Naša metodologija biznis mentorstava napravljena je po ugledu na metodologiju organizacije Youth Business International (YBI), koja se pokazala kao izuzetno uspešna na globalnom nivou.

„Kada pokrenete sopstveni posao, brzina promena u okruženju naročito traži da budete veoma koncentrisani na svakodnevne obaveze i operativne stvari. Zato, vrlo često nemate dovoljno vremena da vidite širu sliku – niti sebe, niti onoga što vas okružuje u veoma dinamičnoj stvarnosti koja se zove posao, trzište, kupci, potrošači… Iskoristite priliku da upoznate „korporacijske ljude“ koji vam mogu pomoći da vidite sebe i okolinu na neki možda drugačiji način i koji vam mogu preneti iskustva velikih kompanija…“ BMS mentor.

Imati svog biznis mentora za mladog početnika u biznisu znači kontinuiranu podršku u rešavanju izazova i ostvarivanju ciljeva, kao i otvaranje novih poslovnih mogućnosti, kroz umrežavanje i kontakte.

„U startu sam teorijski znao da bih u radu sa mentorom mogao da steknem nova znanja i iskustvo. Praktično sam dobio mnogo više, pogled na biznis iz mnogo šireg ugla. Ostvario sam i mnogo bolji rezultat poslovanja. Sa mentorom sam se viđao 1-2 puta mesečno, razgovarali smo o konkretnim problemima i dobijao sam savete za rešavanje. Tokom trajanja mentorstva, rad smo fokusirali na razvoj portala Klimauredjaji.com. Došli smo do novih ideja i mogućnosti, iako je portal tehnički funkcionisao već 2 godine. Tada sam video koliko znači dugogodišnje iskustvо u biznisu. Sa mentorom sam još uvek u kontaktu.“ Ivan, Netkod.

Pogledajte filmove o iskustvima naših preduzetnika.

Pročitajte više o našim mentorima.