Jan Privizer

BMS_sajt_Baza znanja_Nasi preduzetnici_Jan Privizer01Jan Privizer iz Kisača završio je pedagoški fakultet, ali nikada nije uspeo da nađe posao u struci. Bio je poštar, a po potrebi i fizikalac. Kao što kaže u našem filmu, bio je kao svaki drugi momak koji se probija kroz život i upoznaje okolinu, a samim tim i sebe.

 

 

 

„Stvarno sam puno, puno sati sedeo, čitao, razmišljao, istraživao. Jednostavno, nisam hteo da sedim i da tražim krivca – umesto krivca tražio sam rešenje. Do ideje sam došao od druga iz Slovačke. Znao sam za konoplju kao biljku, al nisam znao za seme, kao što većina ljudi kod nas i ne zna koliko konopljino seme ima hranljivu vrednost i koliko je dobro za organizam. Konoplja nam pruža sve: od nje možemo da imamo vlakno, konopac, biomasu, energiju i, naravno, hranu.“

Jan je zahvaljujući „Superstep“ kreditu Erste Banke 2011. godine pokrenuo proizvodnju i preradu industrijske konoplje i uspešno vodi preduzeće „Svet konoplje“.

Janu je u okviru BMS programa dodeljen biznis mentor Minja Bolesnikov, Ford brend menadžer u Grand Motorsu, koji mu pomaže da lakše prevaziđe izazove u početku poslovanja. Jan je i dobitnik Nagrade za inovatni biznis programa Biznis mladih Srbije u 2012. godini.

Pogledajte film o Janu: